fbpx

Freenergics nieuws

GRATIS whitepaper: Hagelschade bij zonnepanelen

GRATIS whitepaper: Hagelschade bij zonnepanelen

Soms wordt er met hagel geschoten en dan is het wel zo prettig dat uw zonnepanelen hier tegen bestand zijn. In een zekere zomer werd Zuidoost-Brabant getroffen door een enorme hagelbui waarbij er hagelstenen vielen ter grootte van tennisballen. Voor de Nederlandse...

BTW teruggaaf 2020

BTW teruggaaf 2020

Particulieren die zonnepanelen installeren en stroom terug leveren aan het energienet kunnen worden aangemerkt als ondernemer voor de Omzetbelasting. Daarmee kunnen zij de BTW die zij betalen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen, onder aftrek van een forfaitaire bijdrage voor terug levering van energie aan het energienet, terugvorderen.

Groei zonnepanelen Nederlandse huishoudens

Groei zonnepanelen Nederlandse huishoudens

Het aantal zonnepanelen bij huishoudens is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het is inmiddels gemeengoed geworden om je eigen energie op te wekken met zonnepanelen. De salderingsregeling heeft een positieve bijdrage geleverd aan die groei. Inmiddels zijn de kosten van zonnepanelen sterk gedaald en deze kostendaling zet nog steeds door.

Freenergics opbrengst garantie

Freenergics opbrengst garantie

De formule van de Kilowattuur Opbrengst Garantie voeren wij al sinds 2010. Zij is ontwikkeld om u op lange termijn service te bieden. Buiten dat u ontzorgd wordt met betrekking tot de goede werking van uw systeem, betaalt u geen arbeidskosten die horen bij het oplossen van een storing.

Salderingsregeling verlengd

Salderingsregeling verlengd

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiƫn) besloten. Het blijft hierdoor financieel aantrekkelijk voor huishoudens en mkb-bedrijven om te investeren in zonnepanelen. De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Eigenaren van zonnepanelen kunnen drie jaar langer salderen dan was voorzien in het Regeerakkoord. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor wie al zonnepanelen heeft.