Wanneer je akkoord gaat met de richtprijs, komen we bij je langs om een schouw uit te voeren. Bij de schouw spreken we over het buitenwerk (het dak) en het binnenwerk (meterkast, kabels, internet). We meten het dak op zodat we zekerheid kunnen gegeven over het gekozen legplan. Binnen kijken we naar kwaliteit van de meterkast, hoe de aansluiting daarin komt, hoe de kabels kunnen lopen en maken afspraken waar de omvormer komt te hangen.

Nu vraag je je misschien af, waarom kom je niet direct kijken hoe de situatie bij mij thuis is? Dit heeft zijn redenen. Ten eerste zijn we niet alleen slim met zonne-energie maar ook met onze eigen energie. Per week krijgen we behoorlijk wat aanvragen binnen. De ervaring leert dat wij door onze geavanceerde software en onze vakkundige adviseurs, jullie een hele goede inschatting kunnen geven over wat je kan verwachten. Door het intensieve contact en de software hebben we gelijk een goed beeld waardoor een schouw eigenlijk voor de puntjes op de i zorgt. We gaan graag voor kwaliteit dus ook hier zijn we slim met energie.

Je tweede vraag zal zijn: ‘Maar klopt de indicatieve tekening dan altijd?’ Nee, niet altijd maar in 98% van de gevallen wel. De resolutie van de foto’s die we hiervoor inkopen is globaal 15 cm. Voor het binnenwerk is het aan de schouwer om samen met jou verschillende zaken te bepalen. Bijvoorbeeld ‘Wat is een goede locatie voor de omvormer?’, ‘Is het noodzakelijk de meterkast te moderniseren?’ of ‘Wat zijn de mogelijkheden om het systeem op de meterkast aan te sluiten?’. Ook hier wordt slim omgegaan met energie zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.