Met warmtepompen van het gas af

Wilt u aardgas zo veel mogelijk vermijden? Of zelfs geheel van het gas af, om zo kosten te besparen? Met meer dan 14 jaar ervaring in de energiesector begrijpen we uw situatie. Warmtepompen zijn een goed alternatief voor traditionele gasverwarmingssystemen. Freenergics geeft u een passend en professioneel advies over welk type warmtepomp het beste bij uw behoeften past. 

Open avond 16 juli 2024

Zonnepanelen. Hoe maak ik de juiste keuze? En hoe kies ik toekomstbestendig?
Klik hier voor meer informatie en gratis aanmelden

Voordelen van een warmtepompen

Makkelijk in gebruik

Warmtepompen kunnen zowel voor verwarming als koeling worden gebruikt. De schakeling tussen verwarmings- en koelmodus kan eenvoudig via de thermostaat verlopen, waardoor het systeem het gehele jaar nuttig is. De warmtepomp kan zelfs geleverd worden met programmeerbare thermostaten, zodat u schema’s kunt instellen op basis van routines. Zo kan de temperatuur ’s nachts automatisch verlaagd worden. Zo wordt energie besparen nóg makkelijker!

Maximale energie efficiency

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, verplaatst een warmtepomp warmte van de ene naar de andere plek. Dit proces vereist minder energie dan het opwekken van warmte, waardoor u kosten bespaart. Daarnaast halen warmtepompen warmte uit hernieuwbare bronnen. Denk aan de buitenlucht, bodem of het grondwater. Deze bronnen zijn continu beschikbaar en dus milieuvriendelijk!

Grote verscheidenheid aan productkeuze

Wilt u het huis laten verkoelen of verwarmen? Of allebei? Het is belangrijk om een warmtepomp te kiezen die goed is afgestemd op uw behoeften, de locatie en het type gebouw. Freenergics biedt voor iedere situatie een gasloze oplossing.

Flinke besparingen

Een warmtepomp kan tot wel 80 procent aan energie besparen. Maar dat is niet alles: er zijn ook verschillende aantrekkelijke overheidssubsidies beschikbaar. Deze kunnen wel 15 tot 20 procent van uw kosten dekken. Dat betekent een aanzienlijk lagere energierekening.

Wat zijn de mogelijkheden?

Elektrische warmtepomp

Verwarmen met een volledig elektrische warmtepomp én solar zonnepaneelinstallatie is het recept voor een toekomstbestendige oplossing. Hiermee behaalt u een CO2-reductie van maar liefst 30 tot 35 procent!

Hybride warmtepomp

Wilt u de CV-ketel behouden? En hierbij flink gas besparen? Dan is een hybride warmtepomp dé oplossing. Deze combineert twee verwarmingssystemen in één: een warmtepomp en een traditionele verwarmingsketel. Zo behoud u de efficiëntie van duurzame energiebronnen, terwijl u de flexibiliteit van uw CV-ketel behoudt. Een kleine investering, waarmee u 60 procent aan gas bespaart.

Warmtepompboiler

Heeft u al zonnepanelen? Dan kunt u een warmtepompboiler inzetten om de overtollige zonnestroom optimaal te benutten. Zo wordt uw woning of gebouw écht energiezuinig. Een warmtepompboiler verbruikt tot wel 75 procent minder energie dan een elektrische boiler en stoot de helft minder CO2 uit. Onze boilers zijn verkrijgbaar van 80 tot 300 liter.

Airco

Is een airco alleen een zomerproduct? Zeker niet! In de winter kan een airco uw woning ook verwarming, zonder daarvoor gas te hoeven gebruiken. Kiest u voor een energiezuinige airconditioner? Dan kiest u voor lagere energiekosten!

Hoeveel geld kunt u met een warmtepomp besparen?

Er zijn verschillende voordelige manieren om uw huis te verwarmen. Hoeveel geld u kan besparen, verschilt per situatie. Wij berekenen het bedrag graag voor u uit!

Author-Image

Bel ons direct

We staan voor u klaar van maandag tm vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

projecten-particulier-boxtel-oost

Onze klanten

Met een warmtepomp bespaart u flink op uw energierekening. Daar hebben veel van onze klanten al van geprofiteerd!
Floor Nuyens
Floor Nuyens
4 December 2023
Goede service en nette monteurs! Wij zijn tevreden.
Guido Voets
Guido Voets
20 Oktober 2023
Mijn ervaring met Freenergics zijn ronduit positief. Ik heb in januari 2013 voor de eerste keer 14 zonnepanelen (250 Wp) laten installeren door Freenergics. Sinds die tijd heb ik al mijn stroom zelf opgewekt en nooit meer een euro aan stroom betaald. Eind september 2023 heb ik 15 extra panelen laten leggen door Freenergics (400 Wp) om zo voorbereid te zijn op de toekomst die steeds meer elektrisch zal zijn. Het offertetraject is prima verlopen. Ik heb diverse aanbieders benaderd en het valt op dat Tammo echt maatwerk levert en meedenkt en toewerkt naar de meest optimale oplossing. Dat maakt het verschil met aanbieders die vooral panelen willen leggen en niet meedenken (beste plek van de panelen in relatie tot toekomst, welke omvormer, 1 fase of 3 fase-aansluiting, terugleveren, toekomstige ontwikkelingen, type paneel etc.). Dat maakt dat ik net als 11 jaar geleden opnieuw voor Freenergics gekozen heb. Ook de installatie verliep vlekkeloos en ontspannen. Twee installateurs en een elektricien overlegden continu met mij over de keuzemogelijkheden en opties. Geen stress, geen haastwerk maar gaan voor de beste installatie. Ik ben enorm tevreden over hen en over het resultaat. We weten dat de panelenmarkt onder spanning staat omdat er veel onzekerheid is over het salderen, terugleveren en de tarieven. Ik denk dat zonnepanelen nagenoeg altijd een slimme keuze is. Zeker in combinatie met Freenergics! Bedankt en ik kan weer jaren vooruit! Met zonnige groet. Guido
Twan Kusters
Twan Kusters
4 Oktober 2023
Zonnepanelen plaatsen door Freenergics B.V. Twee mannen uit Polen die de panelen plaatste, Chapeau panelen werden in de tuin op een stuk karton gezet om beschadiging te voorkomen. Paneel links boven stak wat boven de anderen uit, zei daar wat van, komt door je dak… kwartiertje verder lagen ze allemaal gelijk,toen ze klaar waren alles opgeruimd. De elektricien (Oekraïne) nette man communicatie via Google Translate werkte prima hij heeft het keurig aangelegd en uitgelegd via Translate ook weer alles netjes opgeruimd. Kortom Chapeau met zo’n personeel. Ben zeer tevreden. Twan Kusters
sjoerd zeijlemaker
sjoerd zeijlemaker
2 Oktober 2023
Samen met freenergics heb ik een heel mooi pv dak gerealiseerd. Mijn wens om ook een esthetisch mooi dak er van te maken is helemaal gelukt wat mij betreft. Top installatie en service! Heel blij mee, absolute aanrader.
herman van de Wal
herman van de Wal
30 September 2023
Onze ervaring is buitengewoon prettig:directe antwoorden,prettige en deskundige behandeling .Uitvoering enorm netjes en in goed overleg,kortom fantastisch.
Pim Vieleers
Pim Vieleers
28 Maart 2023
Tot nu toe 5 sterren voor de service!
Gerben op den Buijs
Gerben op den Buijs
17 Juli 2022
Ik heb een prettige intake gehad met een goed (technisch) advies. In de showroom nog eens alles kunnen bekijken om een definitieve keuze te maken voor een passende offerte. De 13 panelen zijn netjes gelegd en de meterkast is ook prima aangepast. Ik kan Freenergics zeker aanbevelen.
Ton Walbeek
Ton Walbeek
11 Juli 2022
Prettige voorbespreking; duidelijk uitleg. In showroom goede presentatie van de mogelijkheden. Goede afwerking
Juriaan Meulenaars
Juriaan Meulenaars
7 September 2019
Op 30 januari 2019 heeft Freenergics 12 300 Wp en een SME omvormer geplaatst en opgeleverd. Het proces is vriendelijk verlopen. Toen ik aangaf dat de omvormer te klein gekozen was hebben ze dit zonder problemen opgelost door een zwaardere te plaatsen.

Hoe ziet uw energiereis

bij Freenergics eruit

Warmtepomp installatie bij Freenergics

Een warmtepompinstallatie bij Freenergics begint met een advies dat past bij uw wensen en behoeften. Dit advies bestaat uit een op maat gemaakt plan, waarin we uw energiesysteem optimaal ontwerpen. In een gesprek nemen we de opties van uw energiereis nog eens goed door.
Onze ervaren adviseurs komen langs om de specificaties van uw elektrische installatie goed te beoordelen, om zo een optimale warmtepompinstallatie te realiseren.
Op basis van de inspectie bieden onze ingenieurs u een op maat gemaakte oplossing, waarmee u optimaal profiteert van uw warmtepomp.
De installatie wordt geplaatst door ervaren installatieteams met expertise in de meest recente technische richtlijnen. Ze werken uitsluitend met producten van hoge kwaliteit die betrouwbaar en duurzaam zijn.
Onze service afdeling staat gedurende de gehele energiereis voor u klaar. Ook na de installatie staat deze afdeling voor u klaar indien u nog vragen heeft.
Mogelijk heeft u recht op subsidie vanwege het plaatsen van warmtepompen. Ons team helpt u met het vinden van een optimale kostenbesparende strategie, zodat u ook profiteert van belastingvoordelen!
A kwaliteit

Merken waar we mee samenwerken

Uw energiereis begint bij Freenergics

Klaar om van start te gaan?

Of kom naar onze showroom in Boxtel. Maak een afspraak.
We maken graag uitgekiende projecten. Vanaf 2010 onze passie.

Innoveer, bespaar en wees duurzaam.

“We vinden het leuk om stapsgewijs ook onze eigen voetafdruk te verkleinen”. “Zodat we ondanks de groei van ons bedrijf toch een steeds lagere CO2 uitstoot hebben”
dr. Tammo Bieze
Oprichter/eigenaar Freenergics BV

Uw eigen woning of bedrijf duurzamer maken? Vraag vandaag nog een offerte aan? Of maak een afsrpaak in onze showroom.