Jinko Solar zonnepanelen

Jinko Solar produceert fotovoltaïsche producten. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd silicium halffabrikaat, cellen, veredelde cellen en mono- en polykristallijne zonnepanelen.

Jinko Solar is wereldwijd de grootste producent van zonnepanelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in China, de zeven fabrieken en tientallen warehouses zijn verspreid over de hele wereld. De zonnepanelen van deze producent zijn in de loop der jaren een standaard geworden. Waarom? Deze zijn uiterst betrouwbaar en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Veel eigenaren van zonnepanelen ervaren het probleem dat de opbrengst van hun zonnepanelen afneemt naarmate de temperatuur stijgt. Gelukkig zijn de Jinko Solar zonnepanelen goed bestand tegen warmte. Ook wanneer het erg bewolkt is, presteren ze goed. U profiteert dus optimaal van uw zonnepanelen, ongeacht de weersomstandigheden!

In 2017 was Jinko Solar het eerste Chinese bedrijf met een Cradle to Cradle (zilver) accreditatie. Met deze accreditatie toont de producent hun betrokkenheid bij duurzaamheid en het verminderen van negatieve milieueffecten aan. Het was na Sunpower het tweede bedrijf ter wereld die dit logo op een deel van haar solarproducten mocht dragen. Verder is Jinko Solar door Bloomberg net als JA Solar als Tier 1 aangemerkt. Dit houdt in dat de producent beschouwd kan worden als een van de meest betrouwbare en financieel gezonde bedrijven. Aangezien het een eigen technische afdeling heeft, kan de producent hun technieken constant verbeteren. Voor u als toekomstig zonnepaneeleigenaar is dat erg fijn: hierdoor kunt u in de toekomst steeds meer efficiency en opbrengst uit de zonnepanelen halen. Naast zonnepanelen, biedt Jinko onder andere omvormers, laadpalen, thuisbatterijen aan.

Het bedrijf heeft, na ernstige belasting van het watermilieu bij haar fabrieken in 2011, het roer ten aanzien van haar verantwoordelijkheid op dit vlak op indrukwekkende wijze omgegooid. In 2017 was JinkoSolar het eerste Chinese bedrijf met een Cradle-to-Cradle (zilver) accreditiatie. Daarmee was Jinko, na Sunpower (2014) het tweede bedrijf ter wereld die dit logo op (een deel van) haar solar producten mocht dragen. Jinko heeft inmiddels al jaren een zeer actief beleid op het gebied van duurzaamheid.

Verder is JINKO door BLOOMBERG financials als Tier 1 aangemerkt.